Τροφές για αδυνατίσμα



   Πώς να απαλλαγoύμε από περιττά κιλά;
  Στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα, τα οποία ενισχύουν την προσπάθειά μας για να χάσουμε ανεπιθύμητα κιλά. Τα τρόφιμα - σύμμαχοι είναι:     


1. Τόνος

  Τρόφιμο υψηλής περιεκτικότητας πρωτεϊνών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων ενώ παράλληλα αποτελεί μια εκλεπτυσμένη γεύση στη διατροφή μας. Μπορεί να ρίξει τα επίπεδα της λεπτίνης, ορμόνη η οποία υπάρχει στο αίμα, με αποτέλεσμα να ενισχύει τον μεταβολισμό.

Πρόταση κατανάλωσης:  Σε σαλάτες λαχανικών με ελάχιστο λάδι

2.  Φιστίκια
 
  Είναι πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο ενισχύει το μεταβολισμό των λιπών. Μας δίνουν ενέργεια και μειώνουν το αίσθημα της πείνας.

Πρόταση κατανάλωσης: Σκέτα (ανάλατα), με γιαούρτι

3. Πράσινο τσάι
 
  Περιέχει κατεχίνες, αντιοξειδωτικές ουσιές οι οποίες ενοχοποιούνται για την απώλεια λιπούς και κυρίως από την περιοχή της κοιλιάς.
Πρόταση κατανάλωσης: Κρύο ή ζεστό, χωρίς  ζάχαρη

4. Σολωμός
 
   Είναι τρόφιμο εξαιρετικής πηγής των Ω-3 λιπαρών οξέων (καλά λιπαρά), σημαντικών δομικών μονάδων των κυτταρικών μεμβρανών - που δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας σε νοσήματα φθοράς. Τα Ω-3 λιπαρά μπορεί να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος, να αυξήσουν την ευαισθησία των ιστών σε ινσουλίνη και να ελαττώσουν την αποθεματοποίηση λίπους.

Πρόταση κατανάλωσης:  Ψητός σε συνδυασμό με λαχανικά ή/και ρύζι

  5. Γιαούρτι

 
   Πλούσιο σε ασβέστιο, το οποίο ενεργοποιεί το μεταβολισμό και επομένως βοηθά στην αποδόμηση του λίπους. ‘Ερευνες έχουν δείξει πως άτομα τα οποία καταναλώνουν ημερησίως άπαχο γιαούρτι έχουν την τάση να χάνουν  περισσότερο σωματικό και κοιλιακό  λίπος.

Πρόταση κατανάλωσης:  Σκέτο, με ξηρούς καρπούς ή/και με φρούτα

 6. Γαλοπούλα
 
  Έχει πολύ λίγες θερμίδες ανά γραμμάριο από οποιαδήποτε άλλη ζωική πρωτεΐνη,  περιέχει λευκίνη,  αμινοξύ το οποίο βοηθά στη διατήρηση της μυικής μάζας κατά την απώλεια βάρους. Η πρωτεΐνη παίζει σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας διότι ενισχύει το μεταβολισμό.

Πρόταση κατανάλωσης: Ψητή με σαλάτα ή λαχανικά


7. Ψωμί ολικής άλεσης 
 
  Πηγή υδατανθράκων και φυτικών ινών.  Οι υδατάνθρακες είναι η βάση της διατροφής μας και η έλλειψή τους δυσχεραίνει το μεταβολισμό λιπών και πρωτεϊνών. Το ψωμί ολικής ανήκει στη κατηγορία των καλών υδατανθράκων και η σωστή κατανάλωσή του βοήθα να διατηρούνται  σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται η έκκριση ινσουλίνης (η οποία δίνει εντολή στον οργανισμό να αποθηκεύει λίπος) και να ενισχύεται ο μεταβολισμός.

Πρόταση κατανάλωσης:  Μια φέτα ψωμί σε κάθε κύριο γεύμα

 *Tip: Μη ξεχνάς τα γεύματα να ειναι συχνά και ποσότητας φυσιολογικής (όσο περίπου ένος μεσαίου μεγέθους πιάτο τα κυρίως γεύματα), για να διατηρείς ενεργό το μεταβολισμό σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου